Pages

Thursday, October 1, 2015

மாமவது ஸ்ரீ் சரஸ்வதி

இயற்றியவர்: மைஸூர் வாசுதேவாச்சார் (1865 - 1961)
ராகம்:ஹிந்தோளம்
தாளம்: ஆதி

(பல்லவி)
மாமவது ஸ்ரீ் சரஸ்வதி, காமகோடி பீட நிவாஸினி

(அனுபல்லவி)
கோமளகர ஸரோஜ த்ருத வீணா, ஸீமாதீத வர வாக்விபூஷண

(சரணம்)
ராஜாதி ராஜ பூஜித சரண, ராஜீவ நயன ரமணீய வதன

(மத்யமகாலம்)
ஸுஜன மனோரத பூரண சதுர, நிஜகள சோபித மணிமயஹார
அஜபவ வந்தித வாசுதேவ சரணார்பித சகல வேதசார
 
20 natabhairavi janya
Aa: S G2 M1 D1 N2 S
Av: S N2 D1 M1 G2 S

language: sanskrit
composer: Mysore Vasudevachar (1865 - 1961)
raagam: hindOLam
thaaLam: aadi

(pallavi)
mAmavathu shrI saraSvathi kAmakOti pIta nivAsini

(anupallavi)
kOmaLakara SarOja dhrutha vINa SImAthItha vara vAgvibhUshaNa

(charaNam)
rAjAdhi rAja pUjitha saraNa rAjIva nayana ramaNIya vadana

(madhyamakAlam)
Sujana manOratha pUraNa chatura nijagaLa sObhita maNimayahAra
aja bhava vanditha vAsudEva charaNArpita sakala vEdasAra

sneha's rendition